Csete Balázs Általános Iskola - Jászkisér
Az iskola logója.

Csete Balázs Általános Iskola - Jászkisér

A Hősök téri épületA Kossuth téri épületKépek az iskola épületekrőlKépek az iskola épületekrőlNapköziUszoda

Nyári tábor

Sátortábor a Börzsönyben

2006 augusztusában a Természetjárók Gyermek Egyesületének vezetősége felkerekedett, hogy megkeresse a 48. 2007-es tábor helyét.

A Börzsöny gyönyörű kis településére vezetett utunk. A helyi önkormányzat ifjúsági táborát választottuk. Így, a tábor után azt gondoljuk, hogy jó döntés volt, hiszen festői környezetben, tiszta levegőn tölthettük a tábor 10 napját.

2007 június 24-én vasárnap Jászkiséren az általános iskola előtt nagyszámú embersereg gyűlt össze. Na nem a helyi piacra várakoztak, hanem arra a két autóbuszra, amely 90 táborozó gyereket szállított Kemencére. Az utazás alatt pillanatok alatt belakták sátraikat, faházaikat a gyerekek. Késő délután máris túrára indultak a legbátrabbak.

Hétfőn begyalogoltunk a faluba, a hűs patak vizében áztattuk fáradt lábainkat. Este már jó hangulatban néztük végig a csapatok műsorait a nyitó tábortűznél.

A tábor 3. napján elkezdődtek a sport és elmebajnokságok. A hagyományos lengőteke, darts, tollaslabda, asztalitenisz, futball, ötödölő, sakk, röplabda versenyek sok gyereket megmozgattak.

A 4. napon kirándulással szaporítottuk atábori élményeinket. A Duna parton ebédeltünk Dömösnél, majd Esztergom felé vettük az irányt. A Bazilika megtekintése után a kupolát ,,másztuk" meg. A 408 lépcsőfok felfelé nem kis vállalkozás volt, de a panoráma mindent megért.

Ezután Visegrádra indultunk, ahol egy bob-pályán töltöttük a délutánt. Egyik nagy tábori élménye marad a gyerekeknek a bobozás.

Csütörtökön látogatókat vártunk, akik népes számban meg is jelentek. 162 családtag volt kíváncsi táborhelyünkre.

Utánpótlást hoztak finomságokból és persze újra feltöltötték a pénztárcákat. Délután nagy focimeccset játszottak a felnőttek a toborozó fiúkkal. Ezen az este terveztük az éjszakai túrát és a bátorságpróbát. Mivel telihold volt ezen az éjszakán, így nem igazán borult ránk teljes sötéttség és az ijesztgető szellemünk is nagyon kedves volt.

Pénteken a szokásos nehéz túra következett. A Godóvár ,,bevétele" volt uticélunk. S valóban nehézre, de roppant izgalmasra sikerült a túra. Kapaszkodtunk vadhálóba, csúsztunk az alsó felünkön, másztunk négykézláb és néha már a levegőnk is elfogyott. Mindenkit biztatott, hogy ha leérünk, finomebéd vár bennünket.

Szombaton nagyon komoly ,,számháború" bontakozott ki a gyerekek között, miközben kipróbáltuk a helyi kisvasút fapados járatait.

Vasárnap befejeződtek a versenyek, kialakúltak a végeredmények.

Utolsó előtti napon még fürödtünk a strandon, majd ismét az esti műsorra próbáltak a csapatok. Molnár tanárbácsi gitárjátéka és a szépen megrakott tábortűz mellett búcsúztattuk a tábort.

A hazautazás napján a gyerekek segítettek még a teherautókra felrakodni, majd elindultak az autóbuszokkal Jászkisérre.

Fegyelmezett, aktív, belevaló csapattól búcsúztunk. Nagy dicséret illeti őket. Bízunk benne, hogy tartalmas, jó hangulatú tábort tudtunk megvalósítani számukra.


Facebook logo
Twitter logo
KérdőjelMik ezek?
Örökös Ökoiskola logo
Ökoiskola hírek
Határtalanul!
HEFOP logo
NFU logo
NFT logo
ESZA logo
NFÜ - Magyarország megújul logo
Tehetseg.hu logo

(c) Csete Balázs Általános Iskola - Jászkisér - 2008-2017